Εκδήλωση για τον Νέο Ποινικό Κώδικα, Πέμπτη 16/5 στις 19:30 στο Ελευθεριακό στέκι “Πικροδάφνη”

Η ”ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ

ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

Η για πολλοστή φορά τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα τα τελευταία πέντε χρόνια, έρχεται να πλαισιώσει μια δυστοπική συνθήκη στο εγχώριο πολιτικό πεδίο. Σε μια συνθήκη που το κράτος εντείνει την ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεσή του ενάντια στην κοινωνία σε όλο και περισσότερα μέτωπα, οι αντιστάσεις που προκύπτουν και θα συνεχίσουν να προκύπτουν, είναι αυτό που διακαώς επιθυμούν να εξαφανίσουν. Ο νέος Ποινικός Κώδικας λοιπόν, είναι άλλο ένα εργαλείο στο οπλοστάσιο της κυριαρχίας για να επιβάλουν την κοινωνία-νεκροταφείο που τόσο πολύ οραματίζονται. Μια κοινωνία στην οποία θα βασιλεύει το εμπόρευμα και το θέαμα, με το σπαθί της Δικαιοσύνης τους να ”σφυρίζει” απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας…

-Συζήτηση/εκδήλωση για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

-Παρουσίαση βιβλίου: Ο αγώνας από μέσα | φυλακές, πολιτικοί κρατούμενοι και μαζικά κινήματα στις ΗΠΑ (συνέκδοση του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών και του Δαίμονα του Τυπογραφείου).

-Προβολή ντοκιμαντέρ: “Ο ευγενικός ληστής τραπεζών”, η ιστορία της Rita Βο Brown, μιας εργάτριας, λεσβίας, αντιεξουσιάστριας, αντικαπιταλίστριας, πρώην κρατούμενης, μέλους της μαχητικής παράνομης Ταξιαρχίας George Jackson, στις ΗΠΑ των ’70s.

Πέμπτη 16/05, 19:30

NA ENTEINOYME TOΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

στον Κοινό Τόπο, Πλούτωνος κ’ Υψηλάντου, Χαραυγή, Δάφνη

Αντιφασιστικό Δίκτυο στα Νότια & Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη

Μοιραστείτε το άρθρο