ΣΣΠ: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους 28 συλληφθέντες φοιτητές

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φοβούμενη την εξάπλωση του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στα ελληνικά πανεπιστήμια, επιστρατεύει για άλλη μια φορά τους πραιτοριανούς της για να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους φοιτητές. Το πρωί της Τρίτης 14/5 διμοιρίες των ΜΑΤ περικυκλώνουν και εισβάλλουν στην κατειλημμένη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, εκκενώνουν το κτίριο, επιτίθενται και συλλαμβάνουν 28 φοιτητές. Λίγη ώρα μετά αλληλέγγυοι φοιτητές συγκεντρώνονται και διώχνουν τα ΜΑΤ από την εκκενωμένη σχολή.
Ο Μητσοτάκης κι η συμμορία του θέλουν να επιβάλουν την χούντα της αγοράς μέσα στα πανεπιστήμια, χρησιμοποιώντας την γκεμπελική προπαγάνδα στα ΜΜΕ, με ξύλο και τρομοκρατία, παραβιάζουν το άσυλο και καταστέλλουν κάθε φοιτητική διεκδίκηση. Οι κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του ίδιου μερικές ώρες μετά είναι χαρακτηριστικές: «αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου». Η κυβέρνηση βλέπει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη ενός νέου φοιτητικού κινήματος και προσπαθεί πάση θυσία να το καταστείλει εν τη γενέσει. Φοβούμενη τη δικιά της φθορά, αλλά και τη ριζοσπαστικοποίηση των φοιτητών όπως ακριβώς στον πρόσφατο αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο για δύο μήνες στρίμωξε σημαντικά την κυβέρνηση.
Φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα πως οι μαζικές και δυναμικές φοιτητικές κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν αρχίσει και πιέζουν τις κυβερνήσεις, οι οποίες δεν διστάζουν πολλές φορές ακόμα και να επιτεθούν με μένος ενάντια στους φοιτητές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – πιστό σκυλί των ΗΠΑ- έχει δείξει από την πρώτη στιγμή την αμέριστη συμπαράσταση της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζοντας τους σιωνιστές μακελάρηδες του Νετανιάχου. Τώρα προσπαθεί να αντιγράψει πιστά τις στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές επιθέσεις στα αμερικάνικα πανεπιστήμια, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες συλλήψεις και δεκάδες τραυματισμούς φοιτητών. Μάταια όμως ελπίζουν πως η καταστολή μπορεί να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, όπως φαίνεται από την συγκλονιστική αποφασιστικότητα και αυτοθυσία των αμερικανών φοιτητών, οι οποίοι όχι μόνο δεν λυγίζουν αλλά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο των αγώνα τους. Έναν αγώνα ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο και κυρίως σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και πλέον έρχεται και στα ελληνικά.
ΩΣ ΕΔΩ! Οι φοιτητές δεν θα μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε ένα από τα φριχτότερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας, μπροστά στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού! Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να διεκδικεί ρεβάνς ενάντια στους φοιτητικούς αγώνες, στην προσπάθεια της να τους τσακίσει! Το φοιτητικό κίνημα πρέπει ΑΜΕΣΑ να οργανώσει την απάντηση του και να ξαναπιάσει το νήμα από τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ξεκινώντας ένα νέο γύρο συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων να απαντήσουμε με ένα γενικό φοιτητικό ξεσηκωμό ενάντια στην δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην καταστολή, αλλά και να μπλοκάρουμε την υποστήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Μοιραστείτε το άρθρο