Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την πορεία για την Παλαιστίνη και τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα, Παρασκευή 31/5 στις 9:00 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 31/5 στις 10

Η αυτόφορη διαδικασία για τη σύλληψη των αγωνιστών απο την πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στις 15/4 οδηγήθηκε σε αναβολή για τις 31/5/24.

Το κατηγορητήριο παραμένει ως είχε:

1) Απόπειρα σωματικής βλάβης

2) Βία κατά δημόσιων υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων

3) Φθορά ξένης περιουσίας

4) Οπλοκατοχή – Οπλοχρησία

5) Διατάραξη κοινής ειρήνης

6) Απείθεια

Στις 15/4/24 ο κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους προέβη σε μια «εκκωφαντικά» στοχευμένη επίθεση απένταντι στην πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για τα 76 χρόνια Νάκμπα, σπάζοντας τις περιφρουρήσεις, τραυματίζοντας τα παρευρισκόμενα άτομα κάνοντας συλλήψεις στο σωρό και γεμίζοντας τους συλληφθέντες με το παραπάνω σαθρό κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα την ώρα που οι Η.Π.Α. και οι πάντα φιλικά προσκείμενοι «δυτικοί» επόπτες της δημοκρατίας κλείνουν τα μάτια στην γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη σιγοντάροντάς τη, στα περισσότερα μέρη του κόσμου διαχέονται φωνές αντίστασης για την καταδίκη των απάνθρωπων πολιτικών του Ισραηλινού Κράτους, την άμεση ανακωχή της σύρραξης, την κατάπαυση του πυρός και την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, αυτές οι εισπνοές αντιστάσης αντιμετωπίζονται με φίμωση και διαστρέβλωση στη δημόσια σφαίρα και εν τέλει με την αιμοσταγή κατασταλτική ισχύ του Κράτους. Συγκεκριμένα παντού στη Δύση όσο μεγαλώνει η κινηματική κατακραυγή, όσο ακόμα και επίσημοι φορείς και κράτη καταδικάζουν τη σφαγή, το άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού χτυπάει και φυλακίζει τον κόσμο του αγώνα που με θάρρος αντιμετωπίζει την καταστολή όπως του επιβάλει το θάρρος των Παλαιστινίων που πολεμάνε μπρος στα τανκσ. Η διεθνής αλληλεγγύη δε μπορεί να ηττηθεί ούτε να κρυφτεί, είναι χιλιάδες και καθημερινές οι πράξεις αντίστασης, σαμποτάζ, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, καταλήψεις κάθε πρακτική είναι αγκάθι στο πόδι των ιμπεριαλιστών και των δολοφόνων, όση κατασταλτική βία και να ασκούν τα κράτη, η αλληλεγγύη πάντα θα βγαίνει μπροστά.

Έτσι λοιπόν και εκείνη τη μέρα το ελληνικό Κράτος, με κεφαλή την κυβέρνηση της Ν.Δ., εξαπέλυσε μία ακόμα βίαιη καταστολή στην πορεία και τους αγωνιστές Δ.Μ. και Δ.Μ.Κ. καθώς και έναν τρίτο αγωνιστή, τον Μ.Σ. που απλά τραβούσε βίντεο, σε μια συνέχεια στο φιλελεύθερο και δεξιό ντελίριο που απομυζεί τις ζωές μας σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και χωρικό επίπεδο, προσπαθώντας να φανεί ως το καλό παιδί και ο κατάλληλος σύμμαχος του Ν.Α.Τ.Ο. στην μεσόγειο, εδραιώνοντας το αδηφάγο Κεφάλαιο και αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις του.

Επίπρόσθετα, στο ίδιο πολτικό πλαίσιο, στο δικονομικό σκέλος που αρχίζει να γίνεται μια απόπειρα της άσκησης του Νέου Π.Κ., εμφανίζονται οι χτυπητές και οφθαλμοφανείς αντινομίες του που παρ’όλη την προσπάθεια οδήγησαν σε αναβολή της δίκης στις 31/5/24 καθώς οι μάρτυρες του κατασταλτικού μηχανισμού του Κράτους απουσίαζαν και δεν μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία. Θυμίζουμε την ταξική βαρβαρότητα που επιφυλάσσει ο νέος Π.Κ. με την μη αναστολή των ποινών άνω του ενός έτους και τις υπέρογκες εγγυήσεις.

Στην Ελλάδα οι δράσεις αλληλεγγύης χτυπιούνται βάναυσα σε κάθε τους μορφή. Τελευταία υπάρχει σύντροφος που συνελήφθησε σε πορεία αλληλεγγύης και του επιβλήθηκε το παράλογο και βίαιο παρόν κάθε μέρα μέχρι τη δίκη (κάτι που όπως έχουμε ξαναπεί αποτελεί προ-ποινή). Επίσης, η βίαιη εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής με τη σύλληψη των καταληψιών και την πρωτοφανή απόφαση για απέλαση 9 διεθνιστών συντροφιών. Οι πρακτικές αυτές συγκλίνουν τόσο με τη δράση των μπάτσων στην Πορεία για τη Νάκμπα (βίαιη καταστολή, ξύλο και απόδοση κατηγοριών στο σωρό) όσο και με την αντιμετώπιση όλων των ευρωατλαντικών συμμάχων απέναντι στους διαδηλωτές.

Παρά την καταστολή, εμείς δε σταματάμε να παλεύουμε ενάντια στην ευρωατλαντική ενότητα και τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Αλληλεγγύη και λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Καμία εμπλοκή του ελληνικού κράτους, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα ΥΔΡΑ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες, να πέσουν οι κατηγορίες

Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιστές.

Πρωτοβουλία για την πολιτική και ταξική ανασυγκρότηση


Άμεση αθώωση των συλληφθέντων της διαδήλωση για τη Νάκμπα (15/5)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη,

Παρασκευή 31/5 9.00, Ευελπίδων, κτίριο 7 αίθουσα 2

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα, της καταστροφής της παλαιστινιακής πατρίδας και του εκτοπισμού εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τη γη τους, διεξήχθη σε ένα διεθνές περιβάλλον που μυρίζει μπαρούτι, καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Τα χαρακτηριστικά της και τα καθήκοντα που τέθηκαν προσδιορίστηκαν εκ των πραγμάτων από το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας της εποχής μας: της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη συμμετοχή και τη συνενοχή του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και του ελληνικού κράτους. Ταυτόχρονα όμως, η φετινή επέτειος της Νάκπμα διεξήχθη εν μέσω του σπουδαιότερου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της εποχής μας, της σύγχρονης παλαιστινιακής αντίστασης που αντέχει, ματώνει τον κατακτητή, γεμίζοντας ελπίδα τους απανταχού καταπιεσμένους και θέτοντας μας όλους προ των ευθυνών μας.

Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία, η μαζική και μαχητική διαδήλωση της 15ης Μάη προς την πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνδυσμό με την κατάληψη της Νομική δύο μέρες πριν, ανέδειξε ότι, παρά την κινηματική άμπωτη που χαρακτηρίζει την εποχή μας, υπάρχει ακόμα ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, της νεολαίας και της εργατικής τάξης που όχι μόνο αναγνωρίζει την παλαιστινιακή αντίσταση ως δίκαια, αλλά αντιλαμβάνεται και την αλληλεγγύη σε αυτήν, ως το ύψιστο διεθνιστικό καθήκον στο σήμερα. Σήμερα, το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη, δεν είναι απλά μια κραυγή ανθρωπισμού μπροστά στη σφαγή που διεξάγεται. Συγκρούεται άμεσα με τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις και τις στρατηγικές επιλογές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και του ελληνικού κράτους, με τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς μηχανισμούς για του οποίους η στήριξη του Ισραήλ και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για να συνεχίσει να ρέει στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών ζεστών χρήμα μέσω της βιομηχανίας όπλων, των τεχνολογικών ερευνητικών προγραμμάτων και των επενδυτικών σχεδίων στην αγορά ακινήτων. Υπ’ αυτήν την έννοια, το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι, ως προς τα περιεχόμενά του, ένα επαναστατικό κίνημα, και, ως τέτοιο, δε θα μπορούσε παρά να συγκεντρώνει όλο το μένος της κρατικής καταστολής, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα, όπως έδειξε και η προσπάθεια απέλασης των διεθνιστών της Νομικής και η φυλάκισή τους στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.

Η σύλληψη των τριών διαδηλωτών στις 15 Μαΐου αποτελεί εν πρώτοις μια στιγμή αυτής της κατασταλτικής πολιτικής. Δευτερευόντως, σε συνδυασμό και με άλλες κατασταλτικές κινήσεις, φανερώνει το δυσοίωνο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Αναδεικνύεται λοιπόν η αναγκαιότητα τόσο της οργάνωσης και της καθημεριρνής πάλης, όσο και της σύσφιξης των συντροφικών σχέσεων. Το κλασικό πλέον σύνθημα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο:

Η Αλληλεγγύη το όπλο των Λαών – Πόλεμο στον Πόλεμο των Ιμπεριαλιστών!

Κάτω τα χέρια απ’ του αγωνιστές!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλες/οι στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, 8 Ιούνη, 13:00

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας και Ασκληπιού)

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Καλούμε την Παρασκευή 31/5/24 στις 09:00 (κτήριο 7, αιθ.002) στην Ευελπίδων για τους 3 συλληφθέντες συντρόφους από την πορεία για τα 76 χρόνια από την Νάκμπα

Στις 15/5 μέρα της “Νάκμπα” (Καταστροφή), μέρα ορόσημο για τον εκτοπισμό και την συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στην μαζική πορεία πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη έγιναν 3 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 2 είναι μέλη της συλλογικότητας “Πρωτοβουλία για την Ταξική και Πολιτική Ανασυγκρότηση” και το τρίτο άτομο που συνελήφθη γιατί βιντεοσκοπούσε με το κινητό του.

Συλλήψεις οι οποίες προέκυψαν από την ολομέτωπη επίθεση της αστυνομίας σε μπλοκ και κόσμο που αποχωρούσαν από την Ισραηλινή πρεσβεία οδεύοντας στο σημείο λήξης της κινητοποίησης. Συλλήψεις οι οποίες, πίστες στην πάγια τακτική τρομοκράτησης και καταστολής, των σωμάτων “ασφαλείας”, έγιναν στο σωρό με μόνο κριτήριο ενοχής την συμμετοχή στην κινητοποίηση, την αγωνιστική δράση, την αλληλέγγυα στάση, την ιδεολογική αμφισβήτηση, την πολιτική στράτευση στον αγώνα.

Στους συλληφθέντες επιχειρείται να φορτωθεί ένα ,τυπικό για το κίνημα, διογκωμένο κατηγορητήριο “καρμπόν” το οποίο περιέχει εξώφθαλμα ψεύδη και ανακρίβειες από το σημείο και την συνθήκη σύλληψης μέχρι την αντικειμενική ικανότητα ενός ατόμου να βρίσκεται σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα προχωρώντας με διαφορετικό ρόλο κάθε φορά, σε διαφορετικές ενέργειες ανά σημείο, με διαφορετικά ή καθόλου μέσα. Ψεύδη τα οποία καταρρίπτονται από μάρτυρες και από βίντεο που δημοσιεύτηκαν μέχρι και από τα καθεστωτικά μέσα.

Το κατηγορητήριο για τους 2 συντρόφους περιλαμβάνει:

1) Απόπειρα σωματικής βλάβης2) Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων3) Φθορά ξένης περιουσίας4) Οπλοκατοχή – οπλοχρησία5) Διατάραξη κοινής ειρήνης6) Απείθεια

Οι επιθέσεις, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, οι μεθοδεύσεις της αστυνομίας δεν μας τρομοκρατούν και δεν μπορούν να ανακόψουν το κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό, που απλώνεται παντού στη χώρα και διεθνώς.

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει να μάχεται υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστίνιων. Να παλεύει ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές που καταπιέζουν και δολοφονούν για τη διαιώνιση της εξουσίας τους, για την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας του Κεφαλαίου εις βάρος των λαών του κόσμου.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Άμεση αθώωση των 3 συντρόφων αγωνιστών.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Καμία παραχώρηση στον Νατοϊκό μηχανισμό – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Καμία διευκόλυνση, καμία βοήθεια στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε αύριο Παρασκευή 31/5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 09:00 (κτήριο 7, αιθ.002)

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


Κίνηση της Βιολέττας [ΚΤΒ] : Καμία δίωξη στους αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό λαό | Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει!

Στις 13/5/24 πραγματοποιείται κατάληψη στην Νομική σχολή του ΕΚΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη γενοκτονία του από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Τα ξημερώματα της επομένης μέρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη σχολή και εκκενώνουν την κατάληψη συλλαμβάνοντας 28 αγωνιστές/ριες που βρίσκονταν στο χώρο. Οι σύντροφοι/ισσες αφού πέρασαν αυτόφωρο δυο μέρες αργότερα και τους ορίστηκε δικάσιμος για τις 28/5 χωρίστηκαν σε ντόπιους και μη, από τους οποίους τελευταίους οι 6 συνεχίζονταν να κρατούνται (μεταφερόμενοι στο κλειστό camp της Αμυγδαλέζας) με σκοπό την απέλαση τους, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ποινική καταδίκη. Ύστερα από έφεση που κατέθεσαν, οι 5 από τους 6 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από την αγωνίστρια Lea Courtois Dapka, η οποία και ξεκίνησε στις 24/5 απεργία πείνας ζητώντας τον τερματισμό της κράτησης της και την ακύρωση της απόφασης για απέλαση. (Σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Lea, σε απεργία πείνας προχώρησε και η πρόσφυγας Rusul).

Στις 15/4/24 πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες αλληλέγγυους πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Μετά από περιορισμένες συγκρούσεις έξω από τη γιάφκα των γενοκτόνων του Παλαιστινιακού λαού, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτίθονται στο πίσω μέρος της διαδήλωσης εις διπλούν με χρήση χημικών, χτυπώντας διαδηλωτές και κάνοντας συλλήψεις στο σωρό. Συλλαμβάνονται τελικά οι Δ.Μ. και Δ.Μ.Κ μέλη της «Πρωτοβουλίας για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση» καθώς και ένας τρίτος αγωνιστή ο Μ.Σ. που απλά τραβούσε βίντεο, οι οποίοι παραπέμπονται με τις κατηγορίες : της απόπειρα σωματικής βλάβης, βία κατά δημόσιων υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, φθορά ξένης περιουσίας, Οπλοκατοχή – Οπλοχρησία, Διατάραξη κοινής ειρήνης και Απείθεια. Η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή 31/5. Ταυτόχρονα πολλές διαδηλώσεις Παλαιστίνιων και αλληλέγγυων έχουν δεχτεί την κατασταλτική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων. Με πιο πρόσφατη αυτή της Δευτέρας 27/5 που καλέστηκε αντανακλαστικά για τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Ράφα από το σιωνιστικό φασιστικό στρατό, η οποία χτυπήθηκε εντελώς αναίτια με γκλοπ και δακρυγόνα. Την ώρα όπου οι ΗΠΑ και οι λοιποί Ευρωατλαντικοί σύμμαχοι των Σιωνιστών κλείνουν τα ματιά (όταν δεν συνδράμουν) στα εγκλήματα πολέμου που διεξάγονται στη Γαζα, ένα μεγάλο πολύμορφο διεθνιστικό κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση και ενάντια στην συντελούμενη γενοκτονία των Παλαιστίνιων φουντώνει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ελληνικό κράτος παραμένοντας πιστό στη στρατηγική του συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, σε κάθε ευκαιρία δείχνει τα διαπιστευτήρια του στους φονιάδες συμμάχους του, είτε μέσω της φίμωσης, της διαστρέβλωσης από τη φιλοσιωνιστική προπαγάνδα είτε μέσω της ωμής καταστολής των κινήσεων αλληλεγγύης. Η καταστολή παρόλα αυτά δεν μπορεί να πέτυχει το σκοπό της, τόσο ο αγωνιζόμενος Παλαιστινιακός λαός, όσο και οι απανταχού αλληλέγγυοι συνεχίζουν με πείσμα να ορθώνουν το ανάστημα και να στέλνουν το μήνυμα της νίκης σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα κατειλημμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην καρδια του Κτήνους μέχρι τους διαδηλώσεις στις δυτικές μεγαλουπόλεις, από την ισοπεδωμένη και αιματοβαμμένη Γάζα μέχρι τους δρόμους της Δυτικής όχθης, από το Λίβανο μέχρι την Υεμένη οι λαοί αγωνίζονται με ότι μέσο διαθέτουν και βροντοφωνάζουν:

Ότι η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ & ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Δίκη των 3 Αγωνιστών: Δικαστήρια Ευελπίδων | Παρασκευή 31/5  9.00 | κτίριο 7 αίθουσα 2

Μοιραστείτε το άρθρο