Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού στρατού στο Κουρδιστάν, Πέμπτη 13/6 20:00 Προπύλαια – Ακαδημίας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Μία μέρα μετά την συνάντηση μεταξύ Μπλίνκεν, Φιντάν στα πλαίσια της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις 30/5 στην Πράγα, η Τουρκία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της DAANES (Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας), ενώ παράλληλα σε δηλώσεις του ο Ερντογάν έκανε λόγο για χερσαία εισβολή. Οι επιθέσεις αυτές, έγιναν ξεκάθαρα με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στόχος των επιθέσεων ήταν χωριά και συνοικίες, οχήματα πολιτών, στρατιωτικά οχήματα και ένα ασθενοφόρο που διακόμιζε τα θύματα της επίθεσης. Αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος 4 ανθρώπων και ο τραυματισμός ακόμα 11. Η επιθέσεις και οι απειλές για χερσαία εισβολή έχουν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην διαδικασία των δημοτικών εκλογών, που αν και είχαν προκηρυχθεί για τις αρχές του καλοκαιριού ωστόσο αναβλήθηκαν για τις αρχές Αυγούστου, ώστε να γίνει καλύτερη προετοιμασία τόσο της κοινωνίας όσο και της διεθνούς κοινότητας, για την ομαλή διεξαγωγή τους, εν μέσω των πολλαπλών επιθέσεων.

Η διαδικασία των δημοτικών εκλογών είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη της ευρείας κοινωνικής αποδοχής του συστήματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού από τους λαούς και τα έθνη της περιοχής. Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Τουρκία. Φοβούνται ότι το μοντέλο του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού θα αγκαλιαστεί άμεσα από τους λαούς της Μ. Ανατολής που ταλαιπωρούνται αδιάκοπα από τις πολιτικές του ιμπεριαλισμού, της αποικιοκρατίας, των τυραννικών καθεστώτων, την εθνοκρατική αντίληψη και τον καπιταλισμό.

Οι δημοτικές εκλογές στη DAANES κατάφεραν να προγραμματιστούν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες ύστερα από το ξέσπασμα της επανάστασης το 2012, ύστερα από τον πόλεμο ενάντια στο ισλαμικό κράτος και την ήττα αυτού σε Ράκα το 2017 και Μπαχόζ το 2019, ύστερα από την εισβολή και κατοχή του Αφρίν το 2018, ύστερα από την εισβολή και κατοχή της Σερεκάνης και του Γκίρε Σπί (Ταλ Αμπιαντ) το 2019• σε μια πραγματικότητα που το τουρκικό κράτος και οι συνεργάτες του δολοφονούν σχεδόν καθημερινά ανθρώπους, και ανά περιόδους σφυροκοπούν με μεθοδικότητα, περιοχές, δομές και υποδομές ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, όπως: νοσοκομεία, εγκαταστάσεις υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εργοστάσια και εργαστήρια παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, πυρπολήσεις τεράστιων καλλιεργημένων εκτάσεων. Αυτές οι επιθέσεις εκτός των πρακτικών αποτελεσμάτων για το τσάκισμα των επιτευγμάτων της επανάστασης έχουν σκοπό το τσάκισμα της θέλησης μιας επαναστατημένης κοινωνίας.

Παράλληλα ο πόλεμος εναντίον των επαναστατικών δυνάμεων στη Μ. Ανατολή συνεχίζεται αμείωτα, με τη Ροζάβα να αποτελεί μόνο ένα, από τα πεδία που εξελίσσετε αυτός ο αντεπαναστατικός πόλεμος.

Στα βουνά του νότιου Κουρδιστάν (στην περιοχή του Β. Ιράκ) στις ζώνες άμυνας Medya, ο πόλεμος διεξάγεται με όλα τα μέσα εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς όμως να κερδίζει έδαφος ο τουρκικός στρατός κατοχής. Πάρα την εξελιγμένη τεχνολογία, τα χημικά όπλα, την χαρτογράφηση και τις επιθέσεις από αέρος, οι αντάρτικες δυνάμεις αντιστέκονται σθεναρά και τιμωρούν σε κάθε ευκαιρία τον 2ο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ.

Στο Β. Κουρδιστάν (εντός του τουρκικού κράτους) στον δήμο Hakari, στις αρχές του Ιούνη το τουρκικό κράτος πραξικοπηματικά καθαίρεσε και καταδίκασε τον πρόσφατα επανεκλεγμένο συμπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Mehmet Sıddık Akış, σε 19 χρόνια φυλάκιση. Μια πρακτική που αποτελεί τον κανόνα της πολιτικής του καθεστώτος AKP MHP ενάντια στην ριζοσπαστική αντιπολίτευση.

Κι’ενώ το τουρκικό κράτος διαπράττει μεθοδικά γενοκτονία εναντίον του κουρδικού πληθυσμού, ο Ερντογάν και το καθεστώς του AKP MHP υποκριτικά καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ, και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. Αυτοί οι βερμπαλισμοί στα λόγια, δεν είναι παρά η μάσκα που καλύπτει τις βαθιές και συνεχείς εμπορικές σχέσεις της του τουρκικού κράτους με το κράτος του Ισραήλ.

Είναι ευθύνη όλων να αντισταθούμε στις επιθέσεις ενάντια στη Συνομοσπονδία της Δημοκρατικής Β.Α. Συρίας από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού.

Η αυτοδιάθεση των λαών είναι υπόθεση για την ελευθερία της ανθρωπότητας, πόσο μάλλον όταν διέπονται από λογικές που ξεπερνάνε την εθνοκρατική αντίληψη.

Αλληλεγγύη με τις επαναστατικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή, ενάντια σε καπιταλισμό, φασισμό και ιμπεριαλισμό.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ – ΣΕΡΧΙΛΝΤΑΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ – JIN, JIYAN, AZADI

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ,

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

12/6/24

https://riseup4rojava.org/el/

twitter: @Riseup4G


Πορειa: Καταδικάζουμε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις ενάντια στο Κουρδιστάν

Kurdish people in all parts of Kurdistan have been under attack by Turkey; they are being murdered, their elected mayors being imprisoned and replaced by government officials, and their fields are being burned down. We call all our friends and comrades to condemn Turkey’s violence against the Kurds and support resistance in Kurdistan! Join us at the demonstration on Thursday, 13 June at 8 pm, Akademias.

Democratic Kurdish Cultural Center, Athens

Μοιραστείτε το άρθρο