Δράσεις αλληλεγγύης στα Κατειλημμένα Προσφυγικά

Το όργιο της φυσικής και πολιτικής καταστολής που επιχειρεί να παίξει το κράτος πάνω στο σώμα των Προσφυγικών είναι μια ευρύτερη κοινωνική, κινηματική και πολιτική υπόθεση.

Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αναγνωρίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και να βρίσκεται σε επιφυλακή. Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης να πλαισιώσει το καλεσμα στα δικαστηρια, την γειτονιά των Προσφυγικών και τις διαδικασίες υπεράσπισης της.

Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε σχέση με τα γεγονότα στις 20 του Ιούνη

Την Παρασκευή 28/6, περνάνε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 2 σύντροφοι που απήχθησαν από την γειτονιά των Προσφυγικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Το κατηγορητήριο που στήθηκε περιλαμβάνει 10 πλημμελήματα, 2 εκ των οποίων στη διακεκριμένη τους μορφή.

Οι κατηγορίες είναι:

– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος, διακεκριμένη μορφή

– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

– Βία κατά υπαλλήλου με αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, διακεκριμένη μορφή

– απόπειρα σωματικής βλάβης, για τους δυο μπάτσους που επέβαιναν στο περιπολικό

– επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για τους 4 μπάτσους που τραυματίστηκαν

– απειλή

– εξύβριση

– αντίσταση κατά της αρχής

– νόμος περί όπλων, για τις πέτρες

– απείθεια

Παράλληλα, μέσα στο στημένο κατηγορητήριο, εξαπολύθηκε κυνήγι μαγισσών, με την εξαγγελία αναζήτησης προς ταυτοποίηση 70 “αγνώστων δραστών”, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο οτι η στοχοποίηση δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική και αφορά το σύνολο μιας κοινότητας 500 ανθρώπων, καθώς και του ευρύτερου αγωνιζόμενου κόσμου.

Οι ειδικοί περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους συντρόφους έχουν σκοπό την πολιτική στοχοποίηση, τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες και τον εκτοπισμό τους από τον τόπο κατοικίας τους και τη συλλογική ζωή.

-Απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερης των 500 μέτρων της γειτονιάς των προσφυγικών

-3 παρόν σε ΑΤ ως την επόμενη Παρασκευή.

Όλο το μεσοδιάστημα, από τα περιστατικά με τις προσαγωγές της προηγούμενης Τρίτης 18/6 μέχρι σήμερα, η κοινότητα και η γειτονιά των κατειλημμένων Προσφυγικών βιώνει μια κλιμάκωση της καταστολής με συνεχείς προβοκάτσιες από την ΕΛΑΣ και μαγειρέματα από ασφαλιτοδημοσιογράφους. Η χυδαιότητα της ελληνικής αστυνομίας και των εντολοδόχων της αρθρογράφων, αποκρυσταλλώνεται στην απαγωγή, βασανισμό και δίωξη του 15χρονου συντρόφου μας. Δεν εκπλησσόμαστε από τις διώξεις, τις προβοκάτσιες και τα μαγειρέματα των κατασταλτικών μηχανισμών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ | ΠΕΜΠΤΗ 27/6 17:00

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση ενημέρωσης για τα τελευταία γεγονότα στα Προσφυγικά την Πέμπτη 27.6, στις17.00 στο Κοινωνικό Κέντρο των Κατειλημμένων Προσφυγικών (1ο μπλοκ), Δέγλερη και Αλεξάνδρας.

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Twitter: @Prosfygika

Mail: [email protected]

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Μοιραστείτε το άρθρο