Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη σε Ιωάννινα και Αθήνα, Πέμπτη 27/6

Πορεία για την Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση: Ιωάννινα στην περιφέρεια Ηπείρου, Πέμπτη 27/6 στις 18:30.

Κάθε μέρα στους δρόμους για την Παλαιστίνη, διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας, Πέμπτη 27/6 στις 19:00, η Hellenic train και η Leonardo είναι συνένοχες στη γενοκτονία! Free Palestine!


ΙΩΑΝΝΙΝΑ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Παρακολουθώντας κανείς τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και με το μέτωπο της Ουκρανίας να συνεχίζει με αμείωτη ένταση, εύκολα καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει σε κοντινές γωνιές του πλανήτη. Πανίσχυροι κρατικοί σχηματισμοί, έχουν βάλει στο φουλ τις πολεμικές μηχανές και το ενδεχόμενο γενικευμένης- και καταστροφικής- σύρραξης μοιάζει κοντινότερο από ποτέ.

Εδώ και 9 μήνες το κράτος του Ισραήλ με την σύσσωμη υποστήριξη του δυτικού κόσμου, διεξάγει μια γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Με το πρόσχημα της αμυντικής πολιτικής, έχει ισοπεδώσει την λωρίδα της Γάζας, σφάζοντας πάνω από 30.000 παλαιστίνιους, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, σκοτώνοντας και ακρωτηριάζοντας ανήλικα παιδιά, εκτοπίζοντας από τα σπίτια τους, τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες κρατάει εγκλωβισμένους στις ανοιχτές φυλακές της Γάζας και της δυτικής όχθης. Ενώ μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη, κάθε είδος ανθρώπινου δικαίου, ακόμα και πολεμικού δικαίου, έχει καταπατηθεί, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα δυτικά μμε κάνουν μια άνευ προηγούμενου αποσιώπηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, οδηγώντας τις κοινωνίες σε μια ντροπιαστική συναίνεση στον πραγματικό στόχο του ισραηλινού κράτους. Την εξαφάνιση των παλαιστίνιων από προσώπου γης.

Οι δολοφονικές κινήσεις του ισραηλινού κράτους, παρ’ ότι δέχονται την στήριξη και αποδοχή των δυτικών συμμάχων, φαίνεται να δημιουργούν μια επικίνδυνη ένταση στην περιοχή. Η γενοκτονία στην Παλαιστίνη και τα ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα κατά των Αράβων προκαλούν την αντίδραση, ισχυρών κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, βυθίζοντας και την ίδια την ισραηλινή κοινωνία στον φόβο και την πολεμική καθημερινότητα. Η ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δείχνει ότι κάνεις δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει το ενδεχόμενο αποτροπής μιας εκτός ελέγχου παγκόσμιας σύρραξης.

Παράλληλα στην Ουκρανία, ο πόλεμος συνεχίζεται κανονικά, σαν μια καινούργια πραγματικότητα, χωρίς να φαίνεται το ενδεχόμενο κάποιας ειρηνικής λύσης. Χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι, δυο λαοί πιόνια στην γεωπολιτική σκακιέρα των ισχυρών.

Το ελληνικό κράτος με την σειρά του βρίσκεται βαθιά μπλεγμένο και στα δύο μέτωπα. Από την πρώτη στιγμή ακολουθώντας την γραμμή του νάτο δήλωσε στο πλευρό της Ουκρανίας στέλνοντας πολεμικό υλικό στο μέτωπο. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους πιο πιστούς συμμάχους του Ισραήλ, σφιχταγκαλιάζοντας τον νετανιάχου και ότι αυτός αποφασίζει, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίζει μέχρι τέλους. Εμπλέκεται άμεσα ακόμα και επί του πεδίου, στέλνοντας φρεγάτα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην ερυθρά θάλασσα. Επιπλέον, έχει μετατρέψει το σύνολο της χώρας, σε ορμητήριο και για τα δυο μέτωπα. Από την Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Λάρισα, στηρίζουμε σαν χώρα, έμπρακτα και υλικά τις σφαγές που διεξάγονται αυτήν την στιγμή. Σε όλα αυτά, δεν βλέπουμε το κράτος μας σαν ένα άβουλο πιόνι νάτο και Αμερικής, όπως λέγεται από πολλούς, αλλά σαν έναν τυχοδιωκτικό σχηματισμό που όπου μυρίζει αίμα, πετρέλαιο και συμφέρον, χώνεται συνειδητά και στρατηγικά μπας και τσιμπήσει κάνα ψίχουλο από τα λάφυρα.

Οποιαδήποτε κοινωνία οδηγείται σε πόλεμο, ανεξάρτητα από τις εθνικιστικές κραυγές των εκάστοτε κρατών και την πρόφαση της άμυνας, αυτό που βιώνει είναι θάνατο, φόβο, απώλειες, ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή.

Είναι φανερό ότι και το δικό μας κράτος μας προετοιμάζει για πόλεμο. Τα έξοδα του πολέμου, είτε τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, είτε ως πρόφαση της γενικευμένης ακρίβειας στα πάντα, τα πληρώνουμε ήδη από την τσέπη μας. Τα εθνικιστικά αφηγήματα, ο πολεμικός λόγος και οι διαφορές ασκήσεις ετοιμότητας κατακλύζουν το δημόσιο λόγο και την καθημερινότητα μας. Δεν ξεχνάμε ότι στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών, τα σύνορα της χώρας από τον Έβρο ως το Αιγαίο έχουν γίνει ένας μαζικός τάφος ανθρώπων που τρέχουν να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τις συνέπειες του.

Με αυτές τι συνθήκες, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η εμφάνιση ενός μαζικού και διεθνούς αντιπολεμικού κινήματος, που θα μπλοκάρει την επερχόμενη πολεμική πραγματικότητα. Ξεκινώντας από εμάς, θεωρούμε αναγκαία την εμφάνιση ενός πραγματικού αντιπολεμικού μετώπου, που θα αναλύει τον πόλεμο σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής και θα προτάσσει μια αληθινά ειρηνική διαβίωση των λαών, στρέφοντας το πόλεμο στους πραγματικούς εχθρούς: θεούς, κράτη και τράπεζες. Είναι αναγκαίο να στραφούμε ενάντια στις πολεμικές ενέργειες του δικού μας κράτους και να προσπαθήσουμε να τις μπλοκάρουμε, αντί να ευχόμαστε γενικά και αόριστα ειρήνη. Να κατανοήσουμε και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι ο πόλεμος δεν είναι ένα θέαμα στις ειδήσεις, αλλά ξεκινάει από εδώ, τρέφεται από την εργασία μας, διαμορφώνει την καθημερινότητα μας και απειλεί και την δικιά μας ζωή.

Καλούμε στην πορεία για την Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6 στις 6.30μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ

Χειρονομία – Αντιεξουσιαστική Κίνηση


ΑΘΗΝΑ

Κάθε μέρα στους δρόμους για την Παλαιστίνη!

Τέλος στη γενοκτονία!

Τέλος στην Ισραηλινή Κατοχή!

Σταματήστε την υλικοτεχνική υποστήριξη του πολέμου!

Η Hellenic train και η Leonardo είναι συνένοχες στη γενοκτονία!

Η Hellenic train εξαγοράστηκε από τον όμιλο Ferrovia dello Stato. Στον όμιλο FS ανήκει επίσης η Rete Ferroviaria Italiana (RFI), διαχειρίστρια εταιρεία της ιταλικής σιδηροδρομικής υποδομής, η οποία έχει υπογράψει συμφωνία για στρατιωτική κινητικότητα με τη Leonard S.p.A. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει τη μετακίνηση στρατιωτικού υλικού εντός και εκτός της ηπείρου, ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μεγάλες κλίμακες. Η Hellenic Train βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού ευθύνεται για το θάνατο 57 ανθρώπων στο δυστύχημα των τρένων των Τεμπών και έχοντας αποδείξει την ελάχιστη αξία που αποδίδει στην ανθρώπινη ζωή. Η ελληνική εμπλοκή και συνενοχή στη γενοκτονία που πράττει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Όλες όλοι και όλα στους δρόμους

Πέμπτη 27/06 19:00

Πλατεία Βικτώρια

Αμεση Δραση για την Παλαιστίνη και την Αντίσταση

Everyday on the streets for Palestine!

End genocide! End the Occupation!

Stop the logistics of war!

Hellenic train and Leonardo are complicit in genocide!

Hellenic train was bought off by Ferrovia dello Stato Group. To the FS Group belongs also Rete Ferroviaria Italiana (RFI), the manager of the Italian railway infrastructure, which has signed an agreement for military mobility with Leonard S.p.A. This agreement is made to allow the movement of military material in and out the continent, even at short notice and on large scales. Hellenic train is on the spotlight again, after being responsible for the deaths of 57 people in the Tempi trains crash and already having demonstrated the minimal value it places on human life. Greek involvelment and complicity in the genocide being perpretated by İsrael against Palestinians cannot be denied.

All out on the streets

Thursday 27/06, 19:00

Viktoria Square

Direct Action for Palestine and the Resistance

Μοιραστείτε το άρθρο