Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε σχέση με τα γεγονότα στις 20 του Ιούνη στα Προσφυγικά, Παρασκευή 28/6 στις 9:00

Την Παρασκευή 28/6, περνάνε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 2 σύντροφοι που απήχθησαν από την γειτονιά των Προσφυγικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Το κατηγορητήριο που στήθηκε περιλαμβάνει 10 πλημμελήματα, 2 εκ των οποίων στη διακεκριμένη τους μορφή.

Οι κατηγορίες είναι:

– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντικειμένου που χρησιμεύει για κοινό όφελος, διακεκριμένη μορφή

– Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

– Βία κατά υπαλλήλου με αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, διακεκριμένη μορφή

– απόπειρα σωματικής βλάβης, για τους δυο μπάτσους που επέβαιναν στο περιπολικό

– επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για τους 4 μπάτσους που τραυματίστηκαν

– απειλή

– εξύβριση

– αντίσταση κατά της αρχής

– νόμος περί όπλων, για τις πέτρες

– απείθεια

Παράλληλα, μέσα στο στημένο κατηγορητήριο, εξαπολύθηκε κυνήγι μαγισσών, με την εξαγγελία αναζήτησης προς ταυτοποίηση 70 “αγνώστων δραστών”, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο οτι η στοχοποίηση δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική και αφορά το σύνολο μιας κοινότητας 500 ανθρώπων, καθώς και του ευρύτερου αγωνιζόμενου κόσμου.

Οι ειδικοί περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους συντρόφους έχουν σκοπό την πολιτική στοχοποίηση, τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες και τον εκτοπισμό τους από τον τόπο κατοικίας τους και τη συλλογική ζωή.

-Απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερης των 500 μέτρων της γειτονιάς των προσφυγικών

-3 παρόν σε ΑΤ ως την επόμενη Παρασκευή.

Όλο το μεσοδιάστημα, από τα περιστατικά με τις προσαγωγές της προηγούμενης Τρίτης 18/6 μέχρι σήμερα, η κοινότητα και η γειτονιά των κατειλημμένων Προσφυγικών βιώνει μια κλιμάκωση της καταστολής με συνεχείς προβοκάτσιες από την ΕΛΑΣ και μαγειρέματα από ασφαλιτοδημοσιογράφους. Η χυδαιότητα της ελληνικής αστυνομίας και των εντολοδόχων της αρθρογράφων, αποκρυσταλλώνεται στην απαγωγή, βασανισμό και δίωξη του 15χρονου συντρόφου μας ( https://athens.indymedia.org/post/1630919/ ). Δεν εκπλησσόμαστε από τις διώξεις, τις προβοκάτσιες και τα μαγειρέματα των κατασταλτικών μηχανισμών.

Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης να πλαισιώσει το καλεσμα στα δικαστηρια, την γειτονιά των Προσφυγικών και τις διαδικασίες υπεράσπισης της. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να βρίσκεται σε επιφυλακή!

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Twitter: @Prosfygika

Mail: sykapro_squat@riseup.net

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)


Το βράδυ της Πέμπτης 20/6 ομάδα της ΟΠΚΕ προσάγει δύο μέλη της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών κι έναν διερχόμενο αλληλέγγυο σύντροφο, σε συνέχεια των 4 προσαγωγών που προηγήθηκαν, την Τρίτη 18/6. Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση και μαχητική. Ομάδες Δέλτα επιτέθηκαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης μέσα σε μια κατάμεστη γειτονιά, δίπλα σε δυο νοσοκομεία. Όμως η αποφασιστικότητα του κόσμου απέτρεψε επιπλέον προσαγωγές τις όποιες επιχείρησε να κάνει η αστυνομία.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 21/6 η ομάδα Δέλτα συλλαμβάνει βίαια 15χρονο μαθητή, μέλος επίσης της κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών. Απειλείται και βασανίζεται σωματικά και ψυχολογικά στη ΓΑΔΑ προκειμένου να του αποσπάσουν ομολογία συμμετοχής στα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Ο ανήλικος μαθητής βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ βαριές κατηγορίες. Η δίκη του έχει οριστεί τον Φεβρουάριο του 2026.

Ο ένας από τους συντρόφους της Πέμπτης αφήνεται ελεύθερος, ενώ οι άλλοι δυο συλλαμβάνονται με τις εξής κατηγορίες: φθορά περιπολικού, απόπειρα σωματικής βλάβης από πέτρες σε αυτούς που επέβαιναν στα οχήματα, εξύβριση και απειλή, νόμος περί όπλων για τις πέτρες, αντίσταση. Παράλληλα εκκρεμεί κατηγορητήριο κατ’ αγνώστων ,που αφορά τον τραυματισμό 4 μπάτσων και τις φθορές σε 3 αμάξια πολιτών. Αναφέρεται σε 70 άγνωστα άτομα που συμμετείχαν στα γεγονότα στις 20/6, το οποίο σημαίνει θα μπορεί να αποδοθεί εν δυνάμει σε κάθε σύντροφο/ισσα της Κοινότητας των Προσφυγικών κατά το δοκούν.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων στην Κοινότητα των Προσφυγικών και ο εκφοβισμός μελών της έχει εμφανή σκοπό να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει την αυτοοργανωμένη κοινότητα, να την θέσει σε δικαστική ομηρία, και ταυτόχρονα να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο του “εξευγενισμού” και της ανάπλασης της περιοχής .

Να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης και αντίστασης ενάντια στις επιθέσεις κράτους και κεφαλαίου στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.

Δικαστήρια Ευελπίδων

Παρασκευή 28/6, κτήριο 7 στις 9:00.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


Η γειτονιά των κατειλλημένων προσφυγικών στην λεωφόρο Αλεξάνδρας με το παράδειγμά της, αυτό της αυτοοργάνωσης των φτωχών και αποκλεισμένων, αυτό της αλληλεγγύης και της κοινοκτημοσύνης, αυτό του αγώνα ενάντια στον κανιβαλισμό της εξουσίας και της εξατομίκευσης, βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των ένστολων φρουρών κράτους και αφεντικών.Την περασμένη εβδομάδα μπάτσοι εισέβαλαν δύο φορές στη γειτονιά, την πρώτη (Τρίτη 18/6) ομάδα δράση προσήγαγε 4 μέλη της κοινότητας έξω από τη δομή φούρνου – η γειτονιά έδειξε τα άμεσα αντανακλαστικά της. Καλέστηκε άμεσα συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία υπεράσπισης της γειτονιάς των προσφυγικών. Δύο μέρες αργότερα (Πέμπτη 20/6) προσήχθησαν εκ νέου 2 μέλη της κοινότητας και ο κόσμος υπερασπίστηκε αντανακλαστικά τη γειτονιά. Σε μια όχι τόσο πετυχημένη απόπειρα επίδειξης δύναμης και τρομοκράτησης της γειτονιάς και του αγωνιζόμενου κόσμου που την απαρτίζει, οπκε και δράση έριξαν χημικά και κρότου λάμψης επιτιθέμενοι στον κόσμο της γειτονίας που υπερασπιζόταν το έδαφός του. Ακολούθησε σύγκρουση όπου ο κόσμος κατάφερε να αμυνθεί στην επίθεση των μπάτσων και να προστατεύσει τη γειτονιά. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με βαρύ κατηγορητήριο (10 πλημμελήματα) βάσει του νέου ποινικού κώδικα, ενώ επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στα μέλη της κοινότητας, τα οποία εκτός από το να δίνουν παρόν μέρα παρά μέρα, απαγορεύεται να προσεγγίσουν την κοινότητα σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα μέχρι την δικάσιμο. Ταυτόχρονα σχηματίστηκε και μια ανοιχτή δικογραφία-μπαλαντέρ προς «70 άγνωστους δράστες», η οποία ουσιαστικά εν δυνάμει στοχοποιεί όλη την κοινότητα καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο που έσπευσε στη γειτονιά για στήριξη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε την επόμενη μέρα (Παρασκευή 21/6), όταν το απόγευμα, την ώρα συγκέντρωσης για την υπεράσπιση της γειτονιάς μέλος της κοινότητας και κάτοικος των προσφυγικών συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στο περίπτεροδίπλα στην γειτονιά. Με πρόφαση τη δήθεν αναγνώρισή του από μπάτσους και τη συμμετοχή του στο σκηνικό της προηγουμένης, ο 15χρονος σύντροφος απήχθει υπό απειλές βιασμού και με τη συνοδεία ξύλου. Πατώντας στην ανοιχτή δικογραφία που σχημάτισαν, οι μπάτσοι του φόρτωσαν τις ίδιες κατηγορίες όπως και στις συλλήψεις της προηγούμενης μέρας συν άλλη μία, 11 συνολικά.

Αυτές οι ξεκάθαρες επιθέσεις στην κοινότητα των προσφυγικών στοχεύουν στον εκφοβισμό του κόσμου της γειτονιάς και στην απομόνωση του από το ευρύτερο κίνημα, καθώς οι μπάτσοι στοχοποιούν τη συμμετοχή στην κοινότητα και την αλληλεγγύη προς αυτή μη διστάζοντας να πετάξουν για ακόμη μία φορά χημικά σε δρόμους που κυκλοφορούν παιδιά, οικογένειες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας καθώς και οι νοσηλεύοντες του αντικαρκινικού νοσοκομείου Αγίου Σάββα, και να βρίσουν, να χτυπήσουν και να απειλήσουν με βιασμό το νεαρό σύντροφο, πράξεις που συνιστούν βασανισμό ανηλίκου.

Αυτή η κίνηση φανερώνει ένα νέο γύρο καταστολής της γειτονιάς των κατειλλημένων προσφυγικών που μας αφορά όλα. Στεκόμενα ξανά στο πλευρό των προσφυγικών, τασσόμαστε υπέρ των καταλήψεων, υπέρ της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης και υπερασπιζόμαστε τα απελευθερωμένα από την κρατική κυριαρχία εδαφών. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος και αστυνομία, ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που μαζί με το μιντιακό συφερτό της επιταχύνει την πολιτική αποβλάκωση και έτσι τον εκφασισμό της κοινωνίας. Σε αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας βρίσκεται και ο Δήμος Αθηνών, και νυν δήμαρχος Δούκας, που με τη σειρά του σφίγγει τα χέρια του Χρυσοχοΐδη και των ένστολων δολοφόνων του, ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα στήνει φιέστες για τουρίστες, εγκρίνει επιχειρήσεις «σκούπα» που στοχεύουν στην φυλάκιση και απέλαση μεταναστριών. Δίνει το πράσινο φως για να εκκενωθούν καταλήψεις όπως τα Ζιζάνια, για να μπουκάρουν οι μπάτσοι σε κοινωνικούς χώρους, όπως την κατάληψη Εξωστρεφή, και όπως στα Προσφυγικά, να φακελώσουν και να στοχοποιήσουν μια ολόκληρη γειτονιά, παίρνοντας αποτυπώματα μέχρι και από παιδιά δημοτικού και προχωράει με τη διπλή ανάπλαση, το μεγασχέδιο που προβλέπει ένα νέο στάδιο για τον Παναθηναϊκό πάνω στο εκκενωμένο πλέον καμπ του Ελαιώνα και το γκρέμισμα δύο μπλοκ της γειτονιάς των προσφυγικών για την μετατροπή τους σε πάρκινγκ και μουσείο μετανάστευσης. Με αυτές του τις κινήσεις φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας στο οποίο θα μας βρίσκει πάντα αντίθετα.

Καλούμε στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 28/6 στις 10πμ στο κτήριο 7 για τη δίκη των 2 συντρόφων. Θα είμαστε με τα προσφυγικά στο δρόμο, στα δικαστήρια και στις ταράτσες.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

(ενημέρωση από 21 Ιουνίου https://athens.indymedia.org/post/1630916/, ενημέρωση για το 15χρονο συλληφθέντα σύντροφοhttps://athens.indymedia.org/post/1630919/, σχετικά με τη διπλή ανάπλαση https://athens.indymedia.org/post/1614705/)

Μοιραστείτε το άρθρο