Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του Εμπρός λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ώς το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού “Μορφές” και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου “Εμπρός”.
Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών ”Κίνηση Μαβίλη” και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.
Μετά από έναν περίπου χρόνο πολύπλευρων καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων, και αφού μεσολάβησαν δύο απόπειρες της Αστυνομίας να σφραγίσει και να κλείσει το Θέατρο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του ανέλαβε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
“The ritual” της Αντιγόνης Παπαποστόλου
Μια ακόμη μέρα

“The gap” της Αναστασίας Λεωνίδου
Προσοχή στο κενό ανάμεσα. Μια βιαστική μέρα.

“1,2,3 Πάμε” της Κωνσταντίνας Μέσσιου
Ένας άντρας δύο γυναίκες και τα συπεράσματα δικά σας…

“Red” της Σαβίνας Αλεβιζάκη

“Οι άλλοι” της Ναϊάδας Σαγρή
Μια γυναίκα, περιπλανώμενη στο κέντρο της Αθήνας εισέρχεται στον… μαγικό κόσμο του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.
Εκεί γνωρίζει τους “Άλλους” και μέσα από αυτούς τον άλλο της εαυτό.

To live τζάμπα, το παγωτό όχι.

Έχουν ως βάση το λεκανοπέδιο Αττικής και είναι 3 στους 4 από νησί.
Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις είναι εδώ:
https://linktr.ee/ncheezed
Είμαστε οι MPAUK. Κάποιοι νομίζουν ότι δεν είμαστε οι MPAUK, αλλά όποιος το λέει είναι, οπότε μάλλον είμαστε, όντως, οι MPAUK.
Η λέξη MPAUK, για τους δύο-τρεις που δεν το ξέρουν, πηγάζει από το “(μπα)γλαμάς/(γιουκ)αλίλι, και συγκεκριμένα από την αγγλική απόδοση “ukulele” εξού και το “uk” από το Mpauk.
Αν αυτό σας φάνηκε περιττό, μάθετε πως δεν θα παίξουμε με αυτά τα όργανα, μάλλον καθόλου, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τα τεχνολογικά μέσα της σύγχρονης εποχής, γιατί είναι πιο εύκολο.
Να φοράτε πάντα κράνος όπως και η μασκότ μας.
