Απεργία πείνας κρατούμενου για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, επιστολή αλληλεγγύης κρατουμένων

Κείμενο του κρατουμένου:

Έχω μεταχθεί από το κατάστημα της Άμφισσας για οικογενειακούς λόγους καθώς και για λόγους σπουδών. Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει πρόβλημα στη καρδιά (μπαλονακι ) και αδυνατεί να ταξιδεύει για να με επισκέπτεται.

Σπουδάζω στο ΙΕΚ του κορυδαλλού, έχω ολοκληρώσει το πρώτο έτος χωρίς καθόλου απουσίες με άριστα και θα συνεχίσω τον δεύτερο κύκλο σπουδών τον Σεπτέμβριο. Επίσης, είμαι ενεργός φοιτητής στη ΠΑΔΑ Ηλεκτρολόγος Ηλεκτρονικός Μηχανικός και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η εξεταστική μου στις 15/07/2024 είναι προγραμματισμένη η εξέταση μαθήματος.

Η διαταγή για την μεταγωγή μου συνιστά υπονόμευση των σπουδών μου αφού ακόμα και αν θεωρητικά θα μπορούσε να μου δοθεί η δυνατότητα να εξεταστώ σε άλλο κατάστημα πρακτικά είναι βέβαιο πως η τρέχουσα εξεταστική θα χαθεί (επικοινωνία μέσω κοινωνιολόγου με καθηγητές της σχολής – email – κωδικοί πρόσβασης και λοιπά).Από την άλλη η μεταγωγή μου θα σήμαινε σίγουρα τη διακοπή των σπουδών μου από το ΙΕΚ με την μέχρι στιγμής προσπάθεια μου να τερματίζεται άδικα.

Έχω μεταχθεί ήδη μια φορά από το κατάστημα της Άμφισσας επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να υποστηρίζομαι από το οικογενειακό μου περιβάλλον, κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα να υποστηρίζεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Από σήμερα 05/07/2024 ξεκινάω απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο αγώνα που μπορώ να χρησιμοποιήσω και αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια να μην πραγματοποιηθεί αυτή η αδικία.

Πικάσης Αθανάσιος


Επιστολή αλληλεγγύης 

Το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση έχει κερδηθεί με αγώνες. Δεν θεωρήθηκε αυτονόητο, δεν μας χαρίστηκε αλλά διεκδικήθηκε πολλές φορές με απεργίες πείνας που έθεσαν την ζωή και την υγεία μας σε κίνδυνο. Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε τους αγώνες που στο παρελθόν δώσανε οι συγγρατούμενοι μας στο όνομα μιας συγκυριακής και καταφανώς επικοινωνιακής διαχείρισης των πρόσφατων θλιβερών γεγονότων στην Δ πτέρυγα. Οι ανθρώπινες ζωές δεν συμψηφίζονται ούτε υπόκεινται στη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης.

Όχι στις άδικες μεταγωγές που υπονομεύουν τα δικαιώματα μας και κατ επέκταση τις ίδιες μας τις ζωές.

Το παρόν κείμενο υπογράφουν 150 κρατούμενοι από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού

Μοιραστείτε το άρθρο