Συγκέντρωση – πορεία ενάντια στις συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις, Πέμπτη 23/5 στις 18:30 στα Προπύλαια

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε το μπαράζ συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή υψώνεται για να αντισταθεί πραγματικά στη βαρβαρότητα του συστήματος και της κυβέρνησης. Όλο και πυκνώνουν τα πειθαρχικά και οι δίκες αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίων που αγωνίζονται.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία, για συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για δημόσια διατύπωση άποψης!

Διώξεις υπάρχουν σε κάθε κλάδο εργαζομένων που αγωνίζεται. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

  • Η εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, στις 31/3, λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση του συλλόγου του ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο σπάσιμο των φοιτητικών αγώνων, με το μέτρο της τηλε-εξεταστικής (πραγματοποιείται ΕΔΕ και σε όλο το ΔΣ). Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανάκλησή της, αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.
  • Των διώξεων συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας.
  • Της δίωξης της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, Κατερίνας Πατρικίου, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ύστερα από συμμετοχή του σωματείου στην απεργία ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων καθαριότητας.
  • Της δίωξης του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).
  • Της καταδίκης σε 10 μήνες φυλάκισης του προέδρου του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου για τη συμμετοχή του σε απεργιακό αγώνα ενάντια στην απόλυση εργαζομένου.
  • Της δίωξης 10 αγωνιστών της ΟΡΜΑ που παραπέμπονται σε δίκη στις 23/5 για συμμετοχή τους σε διεθνιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση.
  • Της δίωξης 46 εργαζομένων – ανέργων που παραπέμπονται σε δίκη στις 17/12, για την πραγματοποίηση εργατικής μοτοπορείας από το στέκι Pasamontaña.
  • Της σχεδιαζόμενης δίωξης του Παντελή Βαϊνά, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, επειδή υπερασπίστηκε δημόσια το δικαίωμα της συλλογικής δράσης απέναντι στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Όλες αυτές οι διώξεις συνδέονται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών αγώνων, χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Στηρίζονται πάνω σε όλους τους αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση (ν. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).

Χτυπούν διαδηλώσεις και καταλήψεις και συλλαμβάνουν αγωνιστές και φοιτητές που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους και παλεύουν να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Συλλαμβάνονται γιατί καταγγέλλουν τη στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και την εμπλοκή της χώρας.

Είναι υπόθεση του κινήματος, των εργαζομένων, της νεολαίας, να δώσει απάντηση στον δρόμο. Οι αγώνες έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν τις επιθέσεις, όπως έγινε και με την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου. Οι διώξεις αφορούν όλη την κοινωνία, αφού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να μην σηκώνει κανείς κεφάλι, για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Η δύναμή μας βρίσκεται στους εκατοντάδες διαδηλωτές με τους όποιους βρεθήκαμε μαζί στην επιτυχημένη συγκέντρωση – πορεία ενάντια στις διώξεις στις 21/3 στον Πειραιά, στους 200 αγωνιστές, νέους και εργαζομένους, που πλαισίωσαν την εκδήλωση – συζήτηση στις 25/4 στη Νομική Σχολή Αθηνών αναδεικνύοντας την ανάγκη συνέχισης του αγώνα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις. Για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί! Για να ανατραπούν όλοι αυτοί οι νόμοι που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη διαμαρτυρία, στην αντίσταση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΧΙ στις ΔΙΩΞΕΙΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ των ΦΟΙΤΗΤΩΝ, των ΝΕΩΝ και των ΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Όλες/οι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 23/5 στις 18:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις – Συλλογικότητες – Κινήσεις Γειτονιάς

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τα σωματεία, τους αγώνες, την απεργία

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη – Γεωργιάδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 23 MAH, 18:30
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση έχει αποτελέσει το τελευταίο διάστημα την προμετωπίδα των αντικοινωνικών κρατικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που βάζουν στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, τη στέγαση, τη μετακίνηση. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την παράκαμψη του άρθρου 16, ο νόμος 4777, η ψήφιση του πδ85 που απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στο χώρο της τέχνης, η προωθούμενη εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας με την επιχείρηση επιβολής της αξιολόγησης των σχολείων και της ατομικής αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αποτελούν μέρη της επιχειρούμενης συνολικής αναδιάρθρωσης στην εκπαίδευση, η οποία έχει ως σκοπό την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας παιδείας, την ένταση των ταξικών αποκλεισμών, την καταστολή, την πειθάρχηση και την υποταγή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στις επιταγές του συστήματος.
Παράλληλα, μέσα από την επιχειρούμενη διάλυση της δημόσιας παιδείας, αναδεικνύεται ευκρινέστερα η ουσία συνολικά των αντικοινωνικών αναδιαρθρώσεων που είναι από τη μία η συνεχής αύξηση των ποσοστών της βίας του κράτους και των αφεντικών σε βάρος της κοινωνικής και ταξικής βάσης και από την άλλη το τσάκισμα των συλλογικών αντιστάσεων, η τρομοκράτηση και η πειθάρχηση της κοινωνίας για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Από τη συνεχή καταστρατήγηση του ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις, με πιο πρόσφατη την εκκένωση της κατειλημμένης Νομικής σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό απέναντι στην εκστρατεία εξόντωσής του από το ισραηλινό κράτος που οδήγησε στη σύλληψη 28 φοιτητών/τριών, αγωνιστών/στριών, εννέα εκ των οποίων διεθνών αλληλέγγυων που συνεχίζουν να κρατούνται και να απειλούνται με απέλαση ως «επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη», οι διώξεις εναντίον φοιτητών/τριών που στέκονται απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την απαγόρευση πολιτικής δράσης και έκφρασης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, τις συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, όπως αυτές που δέχτηκε η πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 15/5, και τις εισβολές και εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, έως την υπονόμευση της απεργίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και συνολικότερα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Αυτό αναδεικνύεται και από τις συνεχείς προσφυγές του ΥΠΑΙΘ απέναντι στην απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, τις συστηματικές διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων σε πλήθος εργασιακών κλάδων λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως η σωρεία πειθαρχικών και ποινικών διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς στον Πειραιά και άλλες περιοχές, διότι στέκονται ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς ιδωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Άλλωστε, συνολικότερα, ο στρατηγικός στόχος της εξουσίας είναι η διαιώνιση της παρασιτικής τους ύπαρξης σε βάρος της κοινωνίας που περνά μέσα από την εξουδετέρωση κάθε ριζώματος του αγώνα, κάθε εστίας που αποτελεί ανάχωμα στη συστημική επίθεση και μπορεί να κυοφορήσει την προοπτική ανατροπής τους και επιχειρούν να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τα αποτυπώματα ολόκληρων δεκαετιών σκληρών κοινωνικών και ταξικών αγώνων.
Από την πλευρά μας ως αναρχικές-οί, ως εργάτες-τριες δεν μπορούμε παρά να βρεθούμε ξανά στους δρόμους στο πλάι της αγωνιζόμενης νεολαίας, των φοιτητών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, όπως και όλων των κοινωνικών αγαθών και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σ’ αυτά για όλες και όλους! Απέναντι στη συνολική επιχείρηση αλλαγής του κοινωνικού τόπου σε μία δυστοπία εκμετάλλευσης, υποταγής, εξαθλίωσης, αποκλεισμών, ανελευθερίας και καταστολής, η μόνη απάντηση είναι η αδιαπραγμάτευτη, ακηδεμόνευτη και αντιθεσμική αντίσταση μακριά από λογικές ανάθεσης και εξωραϊσμού του συστήματος. Ο μόνος δρόμος απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την καταστολή, την υποβάθμιση των αναγκών και των εργασιακών μας κατακτήσεων είναι η μαζική αδιαμεσολάβητη μαχητική αντίσταση. Ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα μέσα από την περαιτέρω κοινωνικοποίησή του και διασύνδεσή του με τους αγώνες υπεράσπισης όλων των κοινωνικών αγαθών με ορίζοντα την συνολική ανατροπή του κρατικού και καπιταλιστικού οικοδομήματος που γεννά και αναπαράγει την εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια ελευθεριακή παιδεία σε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ & ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! | ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συγκέντρωση – πορεία: Πέμπτη 23/5, Προπύλαια, 18.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


Κοινή δήλωση οργανώσεων: Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις – υπερασπιζόμαστε τα σωματεία και τους αγώνες, Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ, Προπύλαια

Ο καταιγισμός συνδικαλιστικών διώξεων της τελευταίας περιόδου αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του συστήματος.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι και εργάτες είναι αντιμέτωποι με πλήθος διοικητικών αλλά και ποινικών διώξεων εξαιτίας της συνδικαλιστικής – πολιτικής δράσης τους.

Στόχος όλης αυτής της φασίζουσας εκστρατείας είναι να βγει κάθε αγωνιστική συνδικαλιστική δράση στην παρανομία για να μπορεί να περάσει η βάρβαρη πολιτική του πολέμου, της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και της συντριβής των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων. Σύστημα και κυβέρνηση εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό θεσμικό πλαίσιο (Νόμοι Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Χρυσοχοΐδη, νέος Ποινικός Κώδικας) σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στις 23 Μάη καλείται διαδήλωση για το ζήτημα αυτό από την πρωτοβουλία «Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις, Συλλογικότητες – Κινήσεις γειτονιάς». Η πρωτοβουλία αυτή ήδη έχει διοργανώσει (με τη συμμετοχή πολλών φορέων) μια επιτυχημένη διαδήλωση στον Πειραιά στις 21 Μάρτη και μια εξίσου επιτυχημένη εκδήλωση στη Νομική στις 25 Απρίλη.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε τη δήλωση αυτή θεωρούμε ότι το ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων είναι πολύ σοβαρό και θα συνεχίσουμε να το έχουμε μπροστά μας, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Το άνοιγμα του ζητήματος στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία είναι η μόνη ασπίδα του κινήματος ενάντια στην επίθεση του συστήματος. Η πρόσφατη ανάκληση της απόλυση του ΔΑ αγωνιστή συνδικαλιστή – εργαζόμενου του ΕΚΠΑ, είναι αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσει γιατί αφορά όλο το εργατικό κίνημα.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτή τη δήλωση θα συμμετέχουμε και θα στηρίξουμε αποφασιστικά τη διαδήλωση την Πέμπτη 23 Μάη, 6.30 μμ στα Προπύλαια και καλούμε και όλες τις οργανώσεις του αγώνα να κάνουν το ίδιο.

Οι διώξεις δεν θα περάσουν – Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία!

ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΑΡ

Παρέμβαση

Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα


Το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί μια βιομηχανία πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς από τον Πειραιά και την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται σε πειθαρχικό ή ακόμα και ποινικό επίπεδο είτε για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις του κλάδου τους, είτε για την άρνησή τους να κάνουν τηλεκπαίδευση, είτε ακόμα και με φρονηματικού τύπου κατηγορίες για την έκφραση της πολιτικής τους άποψης σε δημόσιους χώρους και κοινωνικά δίκτυα και την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική τους δράση.

Οι συνδικαλιστικές αυτές διώξεις δεν έρχονται σε κενό χρόνο. Από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, την ενίσχυση του εξεταστικοκεντρικού μοντέλου στα σχολεία με την εισαγωγή νέων εξετάσεων (βλ. PISA) και την εντατικοποίηση των σπουδών, μέχρι και τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πρόσφατα για την επαγγελματική εκπαίδευση και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιχειρείται μια συνολικότερη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Μια αναδιάρθρωση που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και στοχεύει στην υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και την μεταρρύθμιση της κατανομής του εργατικού δυναμικού πάνω στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Μια αναδιάρθρωση που επιχειρεί να μετατρέψει τους χώρους εκπαίδευσης σε στείρο πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου, αφαιρώντας τον παιδαγωγικό – κοινωνικό τους ρόλο, ως σημείο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, όπως αποδεικνύεται πρόσφατα τόσο από την επιβολή πειθαρχικών σε φοιτητές, όσο και από την εκκένωση της Νομικής Σχολής στην Αθήνα. Μια αναδιάρθρωση πλήρως εναρμονισμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης για εμπορευματοποίηση της παιδείας. Είναι εξάλλου ντιρεκτίβα της Ε.Ε. η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών και η πλήρης εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών: Υγεία, Παιδεία, Μεταφορές, Στέγαση, Υποδομές κ.α.

Οι συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις δεν περιορίζονται, βέβαια, μόνο στον κλάδο της εκπαίδευσης, αλλά επεκτείνονται σε κάθε εργασιακό χώρο, από τον κλάδο των ναυτεργατών μέχρι τον τομέα της υγείας, καθώς και σε κάθε κοινωνικό – πολιτικό πεδίο, όπως συνέβη πρόσφατα με τις συλλήψεις 3 συντρόφων στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την πρωτοφανή απόφαση για απέλαση συντρόφων από την Ευρώπη που δραστηριοποιούνται στον αγώνα διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Χρησιμοποιούνται ως τακτική τρομοκράτησης και φίμωσης όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και διεκδικούν μόνιμη, ασφαλή και σταθερή δουλειά για όλους, όσων αντιστέκονται στην εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, όσων μάχονται για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, όσων παλεύουν ενάντια στις γενοκτόνες ιμπεριαλιστικές πολιτικές.

Αποτελούν συνέχεια και έκφραση των αντεργατικών νομοσχεδίων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που στοχοποιούν την απεργία, τους ταξικούς αγώνες και τη δράση των σωματείων, όπως για παράδειγμα η ποινικοποίηση του μπλοκαρίσματος της λειτουργίας των χώρων εργασίας σε μέρες απεργίας και το άρθρο που προβλέπει την καταβολή προστίμου σε όσους συμμετέχουν σε απεργιακές περιφρουρήσεις. Έρχονται επίσης ως συνέχεια στους νομούς περιορισμού/απαγόρευσης των διαδηλώσεων και του νέου ποινικού κώδικα-έκτρωμα. Νόμοι που θέτουν στο στόχαστρο ξεκάθαρα τις κοινωνικές αντιστάσεις, το ευρύτερο ταξικό εργατικό ανταγωνιστικό κίνημα, που θωρακίζουν νομοθετικά και κατασταλτικά το κράτος απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του κατευθύνσεις.

Οι συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις αποτελούν νευραλγικό σημείο της ευρύτερης κατασταλτικής αστικής πολιτικής, η όξυνση της οποίας αποτυπώνεται και στην πρόσφατη δίωξη από την αντιτρομοκρατική μέλους της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” για δημόσια έκφραση άποψης. Μια πολιτική μηδενικής ανοχής με στόχο την πειθάρχηση στις αστικές επιδιώξεις, τη διάσπαση και τη συρρίκνωση των ταξικών αγώνων, από ένα σύστημα που εν μέσω κρίσης εργαλειοποιεί τη βία ως μονόδρομο για την επιβίωσή του και την εφαρμογή των αντιδραστικών του πολιτικών. Η όξυνση των κατασταλτικών του κινήσεων αποτελεί τελικά το τελευταίο οχυρό απέναντι στα κοινωνικά ξεσπάσματα τα οποία νομοτελειακά δε μπορούν παρά να έρθουν όταν η ένταση της ταξικής βίας βαθαίνει σε κάθε κοινωνικό και ταξικό επίπεδο, αγγίζοντας κάθε κοινωνικό αγαθό από τους χώρους εργασίας μέχρι τη δημόσια παιδεία και υγεία, διαρρηγνύοντας οποιοδήποτε επίπλαστο κοινωνικό συμβόλαιο.

Κόντρα στις κατασταλτικές αυτές πολιτικές, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στα διωκόμενα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και κάθε εργασιακού κλάδου και να καταρρίψουμε τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Κόντρα στις αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντεκπαιδευτικές πολιτικές τους, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τους αγώνες για δημόσια, δωρεάν παιδεία – υγεία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλο το λαό.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση – πορεία ενάντια στις συνδικαλιστικές – πολιτικές διώξεις την Πέμπτη 23.05, στα Προπύλαια, στις 18.30

Διαρκής Αγώνας για την Ταξική Απελευθέρωση 

Μοιραστείτε το άρθρο